CARAMIDA DE SARE GATIT(grill) CU TAVITA

CARAMIDA DE SARE GATIT(grill) CU TAVITA

INFO

  • - Disponibilitate: La comanda
100 Lei
Greutate: 4000 grame
Cantitate

CARAMIDA DE SARE PENTRU GATIT CU TAVITA(grill)-40x20x2.5cm

Vei avea parte in bucatarie intr-o senzatie de gust cu totul noua. Placerea ta de experimentare va iesi din nou la iveala.

- te supara daca mancarea este prea coapta? De acum incolo nu trebuie sa te temi ca o sa arda carnea, legumele, sau pestele. Gatirea pe caramida de sare protejeaza mancarea sa nu se arda.

- te-ai saturat de frecarea tigaielor si a tavilor? La caramida de sare nu trebuie sa indepartezi resturile de mancare arsa.

- cu folosirea caramidei de sare iti poti rasfata familia cu mancaruri sanatoase.

- nu este nevoie sa folosesti grasimi, de aceea este un ajutor mare in cura de slabire.

- poti surprinde familia, prietenii cu o senzatie gastronomica noua, deoarece caramida incalzita se poate aseza pe mijlocul mesei, pe care in fata ochilor prietenilor sau familiei tale se va pregati mancarea sanatoasa, cu un gust unic. Deci, daca vrei sa-ti suprinzi familia sau prietenii, dupa incalzirea totala a caramidei, ultima faza a gatirii o poti continua pe masa. Pur si simplu aseaza caramida in mijlocul mesei, pe un suport sigur, termostabil si termina acolo gatitul.

- caramida de sare tine mancarea calda.

Stiai?

Caramida de sare se incalzeste ca vasurile vechi din fonta. Treptat, si chiar ore intregi se poate tine calda mancarea pe ea.

Condimentare

Ai grija la condimentarea mancarurilor, fiindca mancarea de la caramida preia ceva sare, deci se recomand condimente (verzi), fara sare.

Stiai?

Patrunjelul verde merge aproape la toate mancarurile. Mararul, patrunjelul si lesteanul contine multa vitamina C, care ne cade bine mai ales in timpul iernii.

Ce se poate gati pe caramida de sare?

Caramida de sare in arta culinara

Inventivitatea bucatarilor Gourmet: asezam caramida de sare pe jaratic infocat sau pe gaz, lasam se se incalzeasca, si pe blocul de sare gatim diverse mancaruri, de exemplu: peste, pui, steak, legume, sau le putem tine calde. • Merita sa taiem carnea, pestele, legumele in bucatele mai mici, asa incap mai multe de odata pe caramida. Fripturile, legumele vor avea o aroma total unica, merita incercat!

Pe gaz

• pe gaz sunt recomandate 15-20 minute

• se propune incalzirea incet, astfel caramida nu se va crapa, nu se va sparge

• verifica daca s-a ajuns la temperatura potrivita, daca da, poti sa si asezi bucatelele pe care vrei sa le frigi

• cu o carpa de bucatarie se poate prinde cu siguranta

In cuptor

• incalzeste caramida de sare in cuptor la 200 grade cca 5 minute

• verifica daca a juns deja la temperatura potrivita, daca da, poti sa si asezi bucatelele ce vrei sa frigi

• cu o carpa de bucatarie se poate prinde cu siguranta

Pe plita electronica

Pe plita electronica se poate folosi doar cu mare atentie.

• verifica daca ajuns deja la temperatura potrivita

• se poate prinde in siguranta cu o carpa de bucatarie

Curatarea caramidei de sare

Dupa frigere, deasupra chiuvetei sterge usor ramasitele de mancare. Sa faci asta cu apa foarte putina, deoarece cu cat primeste mai putina apa, cu atat tine mai mult caramida de sare. Dupa aceea aseaza pe o carpa curata pana se usuca. De ce este mai buna caramida de sare decat obisnuita tigaie sau tava? Frigerea pe caramida de sare nu cere folosirea uleiului sau grasimii. Mincarea se frige, nu se arde, nu se innegreste. Este mult mai sanatoasa decat forma de frigere obisnuita. Mancarea pregatita pe caramida de sare este foarte gustoasa si buna.

Stiai?

Culoarea caramidei nu are importanta, la efectul caldurii culoarea rosie va deveni mai deschisa. Liniile care se vad de dinafara pe caramida, ca niste crapaturi, sunt doar suprafata intalnirii diferitelor straturi de sare.

O reteta simpla:

Piept de pui fript cu cartofi cu cimbrisor si sos de afine si mustar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500 g piept de pui. 1 bucata caramida de sare

Pentru sos:

2 dl frisca

2 linguri gem de afine

1 lingura mustar

1 lingurita foaie de cimbrisor

1 usturoi faramat

1 lingurita piper negru macinat

1 lingurita sare de Himalaya

Garnitura: 4 buc cartofi

1 lingurita sare de Himalaya

2 linguri ulei

1 fire de rozmarin

Preparare: Incalzim cuptorul la180 grade, asezam caramida de sare in partea de jos, pe plita. Dupa 10 minute asezam pieptul de pui, si frigem fiecare parte cate 10 minute. Intre timp preparam sosul: amestecam intr-o tigaie gemul cu mustar, dupa aceea fierbem cu frisca, usturoi, sare si piperul macinat. Adaugam cimbrisorul proaspat, si fierbem inca o data. Pentru pregatirea garniturii, taiem cartofii in felii subtiri impreuna cu coaja, (cca. 2-3 mm) si in 2 linguri de ulei fierbinte prajim amandoua parti. Dupa intoarcerea cartofilor punem peste ele frunzele de rozmarin si sarea de Himalaya macinata. La servire punem cartofii prajiti pe fundul farfuriei, punem deasupra friptura de piept de pui, iar dupa aceea, turnam cu sos, si servim. Timp de preparare: 40 minute

Puteti vizualiza video:

http://www.youtube.com/watch?v=ifxWgcYxLU0

http://www.youtube.com/watch?v=XjGEdS0WKX8

http://www.youtube.com/watch?v=pueNIcE6SyM